Wasmachine vervoeren? Tips & goedkoop vervoer!

Een wasmachine verhuizen? Dat kan je zelf doen, maar je kan ook een koerier die toch al rijd, inzetten. Ga je zelf je wasmachine vervoeren? Dan geven we je graag de beste tips voor het verhuizen van een wasmachine. En we vertellen je hoe koeriers een wasmachine vervoeren, wat dat kost en hoe je de beste prijs kan vinden.

Direct jouw wasmachine laten verhuizen door onze koeriers?

Bereken de wasmachine laten vervoeren kosten en ontvang meerdere vrijblijvende offertes van onze koeriers. Boek je transport direct online!


Bekijk hoe het werkt

472 bomen geplant sinds 2023

 
 • Marta

  “Super goede in prijs vergelijking met andere bedrijven. Goede service en goed telefonisch bereikbaar. Top!”
  — Google Reviews
 • Björn

  “Supersnel geregeld dat pakket is opgehaald en werd keurig op tijd bezorgd. Wat een handige service! Prijs was ook lager dan concurrentie.”
  — Google Reviews
 • Hans

  “Mijn eerste ervaring was gelijk goed. Wat een leuk en makkelijk product. Ga zo door...Ik ga er zeker vaker gebruik van maken!”
  — Google Reviews
 • Pete

  “Top website. Snel en schadevrij mijn spulletjes die ik op Marktplaats heb gekocht naar mij gebracht. Aan te bevelen.”
  — Google Reviews
 • Peter

  “Werkt bijzonder eenvoudig. Aanmelden, opgeven en er komen een aantal aanbiedingen binnen. Kiezen en alles komt in orde.”
  — Google Reviews
 • Dina

  “Zeer goede kwaliteit/prijs ratio. Bovendien vind ik de formule positief: kleinschalig, waarbij veel 1-persoons bedrijfjes een kans krijgen om wat te verdienen. Aanrader.”
  — Google Reviews
TroostwijkMarktplaatsIKEAOnlineveilingmeester

Tips van onze koeriers voor het wasmachine vervoeren

Een wasmachine vervoeren kan zwaar en lastig zijn, maar wanneer je de juiste voorbereidingen treft en het samen met iemand kan doen, is het goed mogelijk om je wasmachine zelf te vervoeren.

Afkoppelen wasmachine voor vervoer

Begin met je wasmachine uit het stopcontact te halen en draai daarna de kraan achter je wasmachine dicht, zodat er geen water mee in je machine loopt. Pak een emmer en zet deze onder de wateraansluiting van je wasmachine. Daarna draai je de wateraansluiting los. De slang die nu los komt kan vol met water zitten, dus hang die even in de emmer die je hebt klaarstaan. Haal nu de afvoerslang, dat is die grotere (vaak) grijze slang, en hang die ook in de emmer om leeg te laten lopen.

Ook in je wasmachine kan nog water zitten. Dit kun je eruit halen door het filter in de wasmachine los te draaien. Dit filter vind je aan de voorzijde van je wasmachine, veelal rechts onderin, achter een klepje. Het klepje krijg je gemakkelijk open met een platte schroevendraaier. Zorg dat je een flinke handdoek bij de hand hebt, en draai het filter los. Vaak komt er wat water uit de machine gelopen en dat kun je nu direct opvangen met je handdoek.

Plak de watertoevoer en afvoerslang tegen de zijkant van de wasmachine samen met de stekker. Zo maak je het transport van de wasmachine makkelijker en veiliger.

Transportbouten vast

Bij de levering van je wasmachine heb je transportbouten gekregen. Deze draai je aan de achterkant in de wasmachine en dan zorgen ze ervoor dat de trommel stabiel blijft. Ben je de transportbouten kwijt? Haal dan de bovenkant van de wasmachine af en vul de ruimte met handdoeken.

Het vervoeren van je wasmachine

Een wasmachine verhuizen doe je het beste met een steekwagen. Moet je de wasmachine verplaatsen? Doe het dan altijd met twee mensen. Een wasautomaat verhuizen doe je altijd rechtop en zorg dat je de wasmachine goed vastzet in je bus of aanhanger.

Wasmachine vervoeren kosten

De kosten voor het zelf verhuizen van je wasmachine zijn onder andere het huren van de aanhanger of bus, je vrije middag, verzekering en brandstof. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal kilometers waarover je je wasmachine moet transporteren.

Laat je jouw wasmachine verhuizen door een koerier die toch al onderweg is?

Dan heb je geen kosten voor het huren van een busje en kun je ook de verzekering aan onze koeriers over laten.

De kosten voor het vervoeren van een wasmachine met onze koeriers is al mogelijk vanaf 55 euro. Meer over de prijzen vind je op onze prijzen pagina.

Vul je gegevens in en je krijgt direct een prijsindicatie voor jouw wasmachine transport.

Past de prijs binnen je budget? Plaats je aanvraag dan direct online en ontvang vrijblijvende offertes van onze koeriers, maak afspraken met de koerier van je keuze en bevestig door te betalen.

Een PickThisUp koerier komt je wasmachine halen en zorgt voor een veilig en verzekerd transport.

Veelgestelde vragen over wasmachine vervoeren:

Kunnen jullie een wasmachine verhuizen in Rotterdam?
Ik wil een wasmachine verhuizen in Amsterdam, komen jullie daar ook?

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider