De gouden tips voor een bezorging zonder zorgen

Welkom bij PickThisUp! Fijn dat je spullen wil laten vervoeren door een PickThisUp koerier.

PickThisUp is een platform waar jij zelf makkelijk en voordelig transport regelt. Op deze pagina vind je een aantal tips om te helpen met een probleemloze bezorging.

1
Levertijd

Na het plaatsen van je bezorgaanvraag ontvangt 80% van de aanvragen binnen 8 uur de eerste aanbieding van een koerier. Een bezorging voor dezelfde dag is dus in de praktijk erg lastig te regelen.
De transportprijzen zijn gebaseerd op combinatieritten. De koerier zal daarom de aflevering binnen 2 tot 5 werkdagen plannen ná het ophaalmoment. Wil je de levering sneller? Dat kan, kies dan voor een “Premium” of Spoed” bezorging. De koerier is dan niet afhankelijk van de combinatie van andere ritten.

2
Check de gegevens

Een koerier doet op basis van jouw bezorgaanvraag een aanbod voor het transport. De koerier kijkt bijvoorbeeld naar de route, de ingevulde afmetingen, de bijgevoegde foto/link en eventuele bijzonderheden. Als deze gegevens afwijken van de werkelijke situatie kunnen hier extra kosten aan verbonden zijn. De koerier kan extra kosten rekenen of je spullen in overleg met PickThisUp laten staan. De koerier ontvang dan 50% compensatie.
Check dus de gegevens voordat je de opdracht plaatst. Klopt er iets niet? De meeste dingen kan je zelf aanpassen via in je account. Als het adres aangepast moet worden kan je een berichtje sturen naar support@pickthisup.com

3
Afmetingen

De afmetingen van een product zijn soms lastig in te schatten. Soms kan je de afmetingen achterhalen door hetzelfde item op internet op te zoeken. Als je niet zeker weet in welke categorie je item valt, kies dan liever voor een grotere categorie dan voor de kleine.

4
Communicatie: reageer snel

Heb je vragen of aanbiedingen ontvangen op jouw bezorgaanvraag? Geef hier dan zo snel mogelijk een reactie op, dan weet de koerier waar hij/zij aan toe is. Let op! Je bezorging is bevestigd nadat je de opdracht hebt betaald.
Benieuwd naar de status van je bezorging? Vragen over de levering kan je direct stellen aan de koerier met wie jij afspraken hebt gemaakt via de chat. Als je ergens twijfels over hebt, overleg dan met de koerier.

5
Onderhandelen over de prijs?

Onderhandelen over de prijs met de koerier via de chat? Geen goed idee. De meeste koeriers ervaren dit als frustrerend. Zij hebben een aanbieding gedaan op basis van alle beschikbare informatie. Als ze het transport goedkoper kunnen uitvoeren, bieden ze dit direct al aan.

6
Telefonisch hulp?

Om de kosten zo laag mogelijk te houden kunnen wij vanuit PickThisUp helaas geen telefonische prijsopgaven maken of aanvragen voor je invoeren. Voor andere vragen kan je ons op werkdagen bereiken via de chat, mail of telefoon en helpen we je graag.

7
Vooraf betalen via de site

Het kan aantrekkelijk zijn om via de chat de koerier aan te bieden om contant te betalen bij aflevering. Dat scheelt weer een paar euro aan PickTHisUp service kosten. Maar realiseer je dat de spullen dan niet zijn verzekerd zijn tegen schade of diefstal en dat de koerier zijn account zal worden geblokkeerd. Zodra je een koerier hebt geselecteerd en betaald aan PickThisUp is de opdracht bevestigd en zijn je spullen verzekerd

8
Keep it cool

Er kan altijd iets onverwachts tegenzitten, voor zowel klant als koerier. Blijf vriendelijk en respectvol naar elkaar. Is er sprake van een discussie of conflict? Ga samen op zoek naar een alternatieve oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Persoonlijk contact per telefoon helpt bij het vinden van een oplossing. Komen jullie er niet uit? Neem dan gerust contact op met PickThisUp support.

9
Veiligheid & Verkeer: Voorkeur voor chat ipv telefoon contact

Koeriers zijn overdag niet altijd goed bereikbaar. Ze zijn vaak overdag onderweg en reageren in de avond op (chat)berichten. Tevens hebben ze vaak tientallen opdrachten op een dag, waardoor ze erg druk kunnen zijn. De voorkeur van de koerier gaat uit naar communicatie per chat,zodat afspraken duidelijk zijn vastgelegd én beter voor de rijveiligheid.