Wasmachine verhuizen? Wij helpen je met tips van onze koeriers!

Het is wellicht het minst geliefde item om te transporteren. Niemand zit erop te wachten om een wasmachine te verhuizen. Maar wanneer je eenmaal besloten hebt te gaan verhuizen, is het natuurlijk wel fijn als je wasmachine mee kan verhuizen! Onze koeriers vervoeren dagelijks wasmachines en geven je graag de allerbeste adviezen en tips voor het transport van jouw wasmachine!

Wasmachine laten verhuizen?

Natuurlijk kan jij helemaal zelf je wasmachine verhuizen, maar als je het liever wilt uitbesteden via één van onze koeriers is dat ook mogelijk. Een wasmachine transporteren doen de meeste koeriers bijna wekelijks. Via onze rekentool kun je een prijs berekenen als het laat doen door een koerier die toch al onderweg is.


Bekijk hoe het werkt

472 bomen geplant sinds 2023

 
 • Marta

  “Super goede in prijs vergelijking met andere bedrijven. Goede service en goed telefonisch bereikbaar. Top!”
  — Google Reviews
 • Björn

  “Supersnel geregeld dat pakket is opgehaald en werd keurig op tijd bezorgd. Wat een handige service! Prijs was ook lager dan concurrentie.”
  — Google Reviews
 • Hans

  “Mijn eerste ervaring was gelijk goed. Wat een leuk en makkelijk product. Ga zo door...Ik ga er zeker vaker gebruik van maken!”
  — Google Reviews
 • Pete

  “Top website. Snel en schadevrij mijn spulletjes die ik op Marktplaats heb gekocht naar mij gebracht. Aan te bevelen.”
  — Google Reviews
 • Peter

  “Werkt bijzonder eenvoudig. Aanmelden, opgeven en er komen een aantal aanbiedingen binnen. Kiezen en alles komt in orde.”
  — Google Reviews
 • Dina

  “Zeer goede kwaliteit/prijs ratio. Bovendien vind ik de formule positief: kleinschalig, waarbij veel 1-persoons bedrijfjes een kans krijgen om wat te verdienen. Aanrader.”
  — Google Reviews
TroostwijkMarktplaatsIKEAOnlineveilingmeester

Hoe moet je een wasmachine verhuizen?

Het verhuizen van een wasmachine is even wat werk, maar als je het met een beetje zorg doet, kan je prima zelf je wasmachine vervoeren. Wanneer je de volgende stappen onderneemt, kun je jouw wasmachine veilig vervoeren.

1 Stroom en watertoevoer afsluiten: Begin met het uitschakelen van de wasmachine en trek dus de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. Draai vervolgens de watertoevoerkraan dicht. Deze kraan zit naast of achter je wasmachine en draai je vrijwel altijd naar rechts om hem dicht te draaien.

2 Watertoevoer afkoppelen: Ontkoppel de afvoerslang terwijl je een emmer in je hand houdt en laat al het resterende water uit de wasmachine en de slang in die emmer lopen. Dit voorkomt dat er water uit je wasmachine komt tijdens het transport.

3 Transportbouten monteren: Als je de originele transportbouten nog hebt, is het belangrijk om deze te gebruiken. Deze bouten stabiliseren de trommel tijdens het vervoer, waardoor schade aan de wasmachine wordt voorkomen. Je schroeft deze bouten in de achterzijde van je wasmachine.

4 Bescherm je wasmachine: Gebruik verhuisdekens of bubbeltjesplastic om de wasmachine te beschermen tegen krassen en stoten. Zorg ervoor dat de deur van de wasmachine gesloten is en bescherm eventueel de deur extra met wat bubbeltjes plastic.

5 Gebruik een steekwagen: Een steekwagen is ideaal voor het transporteren van een wasmachine, ook van of naar verschillende etages. Zorg dat de wasmachine stevig staat en gebruik spanbanden om deze op zijn plaats te houden. Zorg dat de wasmachine met een zijkant naar je toe op de steekwagen staat. Wanneer je bijvoorbeeld per ongeluk de deur naar je toe zou richten, heb je grote kans dat de deur stuk gaat tijdens het vervoeren van de wasmachine.

Wat doe je na het transport van de wasmachine?

Heb je je wasmachine verhuisd naar de nieuwe locatie? Verwijder dan de transportbouten voordat je de wasmachine op zijn uiteindelijke plaats zet. Wanneer je de transportbouten van een wasmachine vergeet te verwijderen, draait de wasmachine zichzelf stuk bij je volgende wasbeurt! Het is dus ontzettend belangrijk om de transportbouten te verwijderen na het transport van de wasmachine!

Zet daarna de wasmachine weer op zijn plek en sluit het water aan. Hang de afvoerslang in de afvoer en draai de kraan van het water weer open. Soms is het nodig om teflontape aan te brengen op het schroefdraad van de wateraansluiting, maar dit is niet altijd het geval.

Wasmachine verhuizen kosten

Wanneer je zelf een wasmachine gaat verhuizen, zijn de wasmachine verhuizen kosten redelijk laag. Je zult waarschijnlijk wel een busje of aanhanger moeten huren en een stukje van een vrije dag moeten opofferen.

Wanneer je onze koeriers de wasmachine laat verhuizen zijn de kosten vanaf 55 euro en dan hoef je geen busje te huren en geen vrije middag op te offeren. Je doet een aanvraag via onze rekentool en kiest voor een XL verzending. Of je kan kiezen voor formaat “Large” e dan bij extra opties kiezen voor de toeslag dat het gewicht is tussen de 50 en 100kg. Beide zijn prima en zal uiteindelijk op dezelfde prijs uitkomen van koerier biedingen.

Daarna zie je een prijsindicatie en kan je jouw aanvraag geheel vrijblijvend online laten plaatsen. Binnen 1 tot 48 uur ontvang je dan maximaal 3 offertes van koeriers die toch al rijden.

Omdat de koeriers toch al onderweg zijn, is transport via PickThisUp vaak goedkoper en kun je heel betaalbaar je wasmachine verhuizen.

Meer over wasmachine verhuizen kosten vind je op onze prijzen pagina.

Wasmachine verhuizen Rotterdam

Een wasmachine verhuizen in Rotterdam? Er zijn meer dan 1600 koeriers en koeriersdiensten aangesloten bij PickThisUp. Er is dus altijd een koerier in Rotterdam beschikbaar om jouw wasmachine te verhuizen. En omdat je je items laat vervoeren door een koerier die toch al rijdt, is het vaak ook nog goedkoper dan zelf doen. Voordat je de opdracht bevestigd door online te betalen, kan je al contact hebben met de koerier. Vraag de koerier die jouw wasmachine mag verhuizen in Rotterdam altijd even hoe je de wasmachine moet klaarzetten voor transport. Wil je iets anders laten vervoeren? Bijvoorbeeld een bestelling bij Ikea Delft laten ophalen? Bekijk dan onze Ikea bezorgen pagina.

Wasmachine verhuizen Amsterdam

Woon je in Amsterdam en wil je een wasmachine verhuizen in Amsterdam? Onze koeriers in Amsterdam kunnen jouw wasmachine vervoeren binnen Amsterdam, maar ook wanneer je wasmachine naar een andere locatie moet, staan onze koeriers voor je klaar. Een wasmachine verhuizen in Amsterdam is vaak een beetje een uitdaging omdat Amsterdam natuurlijk veel huizen met trappen en smalle gangen kent. Geef daarom in je aanvraag vooraf goed aan wat de ophaalsituatie en afleversituatie is met. En overleg altijd even met je koerier over hoe en waar je de wasmachine het beste klaar kan zetten voor transport.

Veelgestelde vragen over wasmachine verhuizen

Kunnen de koeriers ook een Miele wasmachine verhuizen?
Kunnen de koeriers ook een Marktplaats wasmachine vervoeren?

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider