Wat kost een koerier?

Ben je benieuwd naar de kosten voor een koerier? Bij PickThisUp krijg je vooraf de kosten van een koerier te zien. De koeriers kosten worden bepaald door het formaat van je zending, maar ook het gewicht en het ophaal- of aflevermoment bepalen een deel van de kosten voor je koerier.

Wanneer je één of meerdere items door onze koeriers wil laten ophalen, begin je met het invullen van onze rekentool. Op deze pagina kun je meer lezen over koeriersdienst tarieven.

Ophalen, inpakken en versturen als postpakket
Small
S
± 50x30x40cm & <23kg

Ophalen, inpakken en versturen als postpakket
Bijv: Alles wat past in een verhuisdoos
(Gereedschap, laptop/tablet, kleding, losse onderdelen, strijkijzer, keukenartikelen)

vanaf €31,00
Bereken prijs
Ophalen en transport
Medium
M
Max 125x60x50cm & <50kg

Te groot of kwetsbaar om te versturen als postpakket, Ophalen en afleveren op afspraak
Bijv: Een item dat past in een gemiddelde auto kofferbak
(Monitor, koffiemachine, schilderij, bladblazer, radiator, kookplaat, poef, tent, muziek instrument, spiegel, dozen wijn, bureaustoel)

vanaf €37,50
Bereken prijs
Large
L
Max 175x100x75cm & <100kg

Ophalen en afleveren op afspraak
Bijv: Een item dat past in een VW Passat stationwagen
(Vloerkleed, fiets, fauteuil, salontafel, 1-4 stoelen, vaatwasser, 4 velgen, deur, tuinbankje, lattenbodem, 1-pers matras, airco, parasol)

vanaf €47,50
Bereken prijs
XLarge
XL
Max 250x125x125cm & <250kg

Ophalen en afleveren op afspraak
Bijv: Een item dat past in een kleine bestelbus
(Commode, kast, tafel, bureau, 4-8 stoelen, wasmachine, koelkast, 2 of 3-zitbank, 2-pers matras, scooter, fornuis)

vanaf €55,—
Bereken prijs
XXL
XXL
Max 420x180x180cm & <1.250kg

Ophalen en afleveren op afspraak
Bijv: Een item dat past in een verhuis bus
(Pallet, carport, pvc/houten vloer, hoekbank, lounge set, dubbele koelkast, hometrainer, buffetkast, box spring, hoekbureau, archiefkast, zonnescherm, hekwerk, bakfiets, motor)

vanaf €60,—
Bereken prijs
Rekenvoorbeeld

Dé voordeligste bezorging
zonder zorgen

Een bus of aanhanger huren en zelf doen? Of een koerier inschakelen? PickThisUp helpt je met kiezen.

Een stoel
Amsterdam
Zwolle
(105km)
PickThisUp
Dezelfde werkdag drie aanbiedingen en kies je eigen koerier.
5 minuten
€55,—
Busje huren
Bus huren, verzekering, brandstof, kilometer-toeslag én je vrije middag.
6 uur
€87,—
Meubel­transport
Offerte aanvragen, 48 uur wachten, bevestigen. Levertijd: 1-2 weken.
1 uur
€95,—
Aanhanger Huren
Aanhanger huren, ophalen, brandstof, file én je vrije middag.
5 uur
€66,—

Kies de juiste maat zending

Het grootste deel van je koeriers kosten wordt bepaald door het formaat van de spullen die je wil laten vervoeren. Een televisie laten vervoeren brengt minder koerierskosten met zich mee dan wanneer je een flinke kledingkast wil laten transporteren.

Wanneer je een keuze gaat maken tussen de verschillende formaten die je hierboven ziet, is het goed om te bedenken dat gezond verstand boven de exacte afmeting in centimeters gaat.

Formaten

Bij PickThisUp hebben we een aantal verschillende formaten voor de zendingen. Onze chauffeurs rijden namelijk niet allemaal met dezelfde voertuigen en wanneer we de exacte afmetingen van je zending weten, kunnen de chauffeurs zo optimaal mogelijk plannen.

Heb je meerdere items? Kies dan per set item(s) het juiste voertuig. Een tafel met stoelen kan als één item aangemaakt worden, maar een fiets + een (3-pers) bank zijn twee items. Al je spullen worden met één voertuig bezorgd, maar om een goede inschatting van het volume te kunnen maken, us het aanmaken van losse items belangrijk indien artikelen niet bij elkaar horen. Bijvoorbeeld: Een fiets en een bank zijn twee losse items, maar een tafel met stoelen hoort bij elkaar en kan als één item worden aangemaakt.

Nb: Het selecteren van een te klein voertuig geeft uiteindelijk geen lagere koerier prijs omdat de koeriers dan hoger zullen bieden.

Tarieven koeriersdiensten

Het vergelijken van de verschillende tarieven voor koeriersdiensten is niet meer nodig wanneer je PickThisUp gebruikt. Wij zorgen dat je verschillende aanbiedingen krijgt van koeriers uit het hele land die op of nabij jouw route komen. De koerier kosten per km zijn verschillend per koerier en ook hoeveel hij/zij moet omrijden. Daardoor kunnen er grote verschillen zitten in de prijzen die je ontvangt. Onze website helpt je vooraf met het berekenen van een indicatieprijs.

Small

Heb je een relatief kleine zending die in een verhuisdoos past? Dan is Small het formaat dat je kiest.

Je items mogen samen maximaal 50 cm x 30 cm x 40 cm zijn. Omdat koeriersbedrijven veelal niet beschikken over grotere verpakkingen dan een verhuisdoos. Wat past er in een verhuisdoos? Denk aan gereedschappen, laptop of tablet, kleding, losse onderdelen voor je fiets, een strijkijzer of keukenartikelen. Waarbij het totale gewicht minder moet zijn dan 23 kilo.

De koerier pakt de spullen voor je in, dus je hoeft ze enkel aan de koerier te overhandigen. Je zending wordt als een postpakket bij de ontvanger afgeleverd. De kosten voor een ‘Small’ verzending zijn vanaf €31,00.

Medium

Koerier kosten berekenen voor een Medium pakket? Houd dan rekening met een maximaal formaat van 125 cm x 60 cm x 50 cm en een maximaal gewicht van minder dan 50 kilo.

Medium pakketten worden door onze koeriers persoonlijk opgehaald en afgeleverd en worden niet als postpakket verstuurd. Wanneer je pakket te kwetsbaar is om te verzenden of net te groot om in een verhuisdoos te passen, kies je voor Medium formaat.

Wat zijn medium formaat items? Denk daarbij aan een computer monitor, espressomachine, schilderij, bladblazer, radiator, kookplaat, poef, tent, muziekinstrument, spiegel, dozen wijn of een bureaustoel. Eigenlijk alles wat in de kofferbak van een gemiddelde auto past.

De kosten koerier voor een Medium verzending zijn vanaf €37,50. Ophalen en afleveren gaan - in overleg - op afspraak.

Large

De koerier kosten voor een Large zending zijn vanaf €47,50. Je zending mag 175 cm x 100 cm x 75 cm groot zijn en mag niet meer dan 100 kg wegen. Ophalen en afleveren gaat op afspraak. Onze chauffeurs vervoeren vaak items zoals: Een vloerkleed, fiets, fauteuil, salontafel, 1 tot maximaal 4 losse stoelen, vaatwasser, 4 velgen, deur, tuinbankje, 1-persoons lattenbodem, 1-persoons matras, airco of parasol.

XL

Ben je benieuwd naar de kosten voor een koerier voor het vervoeren van een commode, kast, tafel, bureau, 4 tot 8 stoelen, wasmachine, koelkast, 2 of 3-zitsbank, 2-persoons matras, scooter of fornuis? Dan kies je voor onze XL zending.

De maximale afmeting van je zending is: 250 cm x 125 cm x 125 cm en het gewicht mag niet meer zijn dan 250 kg.

XXL

Wil je de kosten koeriersdienst berekenen voor een XXL zending? Bijvoorbeeld wanneer je een pallet, carport, pvc/houten vloer, hoekbank, lounge set, dubbele koelkast, hometrainer, buffetkast, boxspring, hoekbureau, archiefkast, zonnescherm, hekwerk, bakfiets of motor wil laten bezorgen? Dan kies je onze XXL zending. Ophalen en bezorgen gaat uiteraard op afspraak en de maximale afmetingen van je zending zijn: 420 cm x 180 cm x 180 cm. Daarnaast is het maximale gewicht van je zending 1.250 kg. Dit is een zending die in een verhuisbus met laadklep past.

Afstand bepaalt ook een deel van de koerierkosten

Verder zijn de kosten van een koerier afhankelijk van de afstand waarover je de zending wil laten vervoeren. Wij rekenen in onze tool niet met een koerierprijs per km maar met een bod vanuit de koeriers. Flexibiliteit in ophalen of afleveren bepaalt ook een deel van de kosten koerier per km, net als of er hulp is met in- en uitladen indien het te groot of te zwaar is voor één persoon. Je zending gaat vaak mee met een koerier die toch al op weg is, net natuurlijk liever met een volle bus aan het werk gaat.

Veelgestelde vragen over koerier kosten:

Wat kost een koerier per kilometer?
Wat kost een koerier per uur?

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider