Koelkast vervoeren? [+tips voor zelf koelkast vervoeren!]

Een koelkast vervoeren? Dat doe je wellicht niet dagelijks! Onze koeriers en transporteurs delen de beste tips voor het vervoer van een koelkast wanneer je het zelf wil doen. Wil je het vervoer laten doen? Daar kunnen we je ook bij helpen. Vul dan de rekentool in en je krijgt direct een prijsindicatie voor het vervoeren van jouw koelkast.


Bekijk hoe het werkt

472 bomen geplant sinds 2023

 
 • Marta

  “Super goede in prijs vergelijking met andere bedrijven. Goede service en goed telefonisch bereikbaar. Top!”
  — Google Reviews
 • Björn

  “Supersnel geregeld dat pakket is opgehaald en werd keurig op tijd bezorgd. Wat een handige service! Prijs was ook lager dan concurrentie.”
  — Google Reviews
 • Hans

  “Mijn eerste ervaring was gelijk goed. Wat een leuk en makkelijk product. Ga zo door...Ik ga er zeker vaker gebruik van maken!”
  — Google Reviews
 • Pete

  “Top website. Snel en schadevrij mijn spulletjes die ik op Marktplaats heb gekocht naar mij gebracht. Aan te bevelen.”
  — Google Reviews
 • Peter

  “Werkt bijzonder eenvoudig. Aanmelden, opgeven en er komen een aantal aanbiedingen binnen. Kiezen en alles komt in orde.”
  — Google Reviews
 • Dina

  “Zeer goede kwaliteit/prijs ratio. Bovendien vind ik de formule positief: kleinschalig, waarbij veel 1-persoons bedrijfjes een kans krijgen om wat te verdienen. Aanrader.”
  — Google Reviews
TroostwijkMarktplaatsIKEAOnlineveilingmeester

Koelkast verhuizen of koelkast vervoeren? Dat doe je zo!

Een koelkast vervoeren voor een verhuizing kan prima als je enige voorbereidingstijd in acht neemt. Een goede voorbereiding is hier zeker het halve werk!

Voorbereiding koelkast vervoeren

Koelkast voor transport ontkoppelen

Zorg dat de koelkast minstens 24 uur voor het transport uitgeschakeld wordt. Dit geldt vooral wanneer je een gebruikte (tweedehands) koelkast wil vervoeren.

Je koelkast kan dan ontdooien en dat geeft jou de kans om alles leeg te maken en het vocht dat ontstaat bij het ontdooien uit de koelkast te halen. Dit voorkomt lekkages tijdens het transport van de koelkast.

Schoonmaken

Maak de binnenkant dus schoon en droog. Dit voorkomt ook schimmelvorming en nare geurtjes.

Losse onderdelen uit de koelkast voor verplaatsen

Wanneer je een koelkast gaat vervoeren moet je voor het verplaatsen zorgen dat alle losse onderdelen uit de koelkast zijn. Haal alle losse planken, lades en bijvoorbeeld bakjes uit de deur.

Draai ook de stelpoten van je koelkast omhoog, want die kunnen anders je vloer beschadigen.

De koelkast voor transport verpakken en beschermen

Plak de deur van de koelkast voor het vervoer dicht of doe een spanband om de hele koelkast heen. Let er wel op dat spanbanden vaak een hard uiteinde hebben en zorg dat deze niet tegen je koelkast aankomt, bij voorkeur tegen de achterkant van de koelkast.

Ook de stekker is een punt van aandacht. Maak deze met een touwtje vast aan de koelkast of plak hem met ducttape vast. Zo voorkom je dat je stekker ergens achter blijft hangen of erger dat iemand tijdens het tillen erover struikelt.

Koelkast rechtop vervoeren

Een koelkast kan je het allerbest rechtop vervoeren. Doe je dit niet, dan loopt er olie in de compressor en dat kan schade veroorzaken. Een koelkast transporteren doe je dus het beste rechtop. Dit is ook de reden dat we adviseren om op onze website te kiezen voor het formaat voertuig XXL; past in verhuiswagen. Omdat het dak van een normale bestelbus niet hoog genoeg is om een koelkast rechtop te vervoeren.

Gebruik een steekwagen

Een steekwagen is ideaal voor het verplaatsen van de koelkast. Zorg dat de koelkast stevig staat en niet kan vallen tijdens het verplaatsen.

De koelkast na vervoer weer aansluiten

Heb je de koelkast rechtop kunnen vervoeren? Dan kun je hem gerust aansluiten op de locatie en is wachten niet nodig. Heb je de koelkast schuin of liggend moeten vervoeren? Wacht dan minimaal 4 uur voordat je hem aansluit en liever zelfs 24 uur.

Vergeet niet de lades en bakjes weer terug te plaatsen.

Koelkast laten vervoeren

Wil je jouw koelkast laten vervoeren? Kies dan voor koelkast transport via PickThisUp. Onze koeriers rijden toch al en nemen graag extra items mee. Dus of je nu je koelkast wil verhuizen of je koelkast wil verplaatsen omdat je deze hebt verkocht: boek een koerier via PickThisUp.

Jouw koelkast vervoeren doen onze koeriers natuurlijk rechtop. Heb je jouw koelkast via Marktplaats gekocht? Ook dan kun je onze koeriers inzetten om jouw koelkast op te halen. Een ijskast vervoeren is het beste rechtop en moet daarom in een grotere bus, kies in het aanvraagformulier daarom voor XXL transporten.

Wanneer je jouw koelkast voor vervoer aanmeldt in onze online omgeving, zie je nog niet direct een prijs. Dit komt doordat er veel verschillende koelkasten zijn waarbij het formaat en gewicht nogal kan verschillen. Maar je kunt geheel vrijblijven een offerteaanvraag plaatsen waar je binnen 4 tot 48 uur verschillende biedingen zult ontvangen voor het transport van je koelkast.

Bespreek verdere details met de koerier via de chat en bevestig je rit door te betalen.

Is jouw koelkast vervoerd en ben je tevreden? Dan betalen wij de koerier binnen 5 dagen na afleveringuit.

Wil je iets anders laten vervoeren?

Onze koeriers bezorgen Ikea bestellingen, veilingkavels, meubels, machines, antiek en alle andere dingen die niet gemakkelijk in een auto passen. Onze koeriers zijn toch al onderweg en daarom garanderen we de laagste prijs voor jouw transport.

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider