Verspilling tegengaan

Waarom moeten mensen dagelijks zelf in een auto of busje stappen om hun grote aankoop op te halen? Van meubels tot wasmachine tot fiets of schilderij, het is een kostbaar gedoe om dit van A naar B te krijgen. Dat terwijl er duizenden lege auto's en busjes op de weg zijn.

Wat een verspilling van co2, tijd en geld..

Hoe het begon

Toen Arjen, één van de oprichters van PickThisUp, in 2014 zijn Marktplaats aankoop moest ophalen uit Middelburg en meer dan 6 uren van zijn vrije dag in de auto had doorgebracht, bleef deze ervaring voor enkele maanden bij hem hangen. Dit kon en moest anders en daarom werd in mei 2015 PickThisUp opgericht.

338.290 kg
CO2 bespaard
59.340
Uur bespaard
€156.545
Euro bespaard

Compenseer eenvoudig de uitstoot van jouw bezorging

Om ieder transport zo duurzaam mogelijk te maken bieden wij je de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van jouw bezorging te compenseren. In ruil daarvoor plant PickThisUp bomen samen met Stichting Trees for All die al sinds 1999 miljoenen bomen en struiken heeft geplant.

Onze ambitie: co2, tijd en euro's besparen

PickThisUp helpt inmiddels duizenden consumenten en (mkb) bedrijven met het bezorgen van grote, lastige of kwetsbare spullen door koerier en transportbedrijven die toch al rijden, te vergelijken.

Met één belangrijk doel: Verspilling tegengaan door wat terug te geven! Tijd aan jouw agenda, co2 besparing aan de natuur en wat extra euro's aan de portemonnee van de hardwerkende ZZP'ers.

Daarbij hebben we een grote ambitie: 100 miljoen kg co2 besparen! Waarom? Omdat we vastbesloten zijn om de wereld beter achter te laten dan we er in kwamen. Niet een klimaat neutraal leven, maar een klimaat verbeterend leven. Daar komen wij iedere dag ons bed voor uit, en jij?

Ons Team

Elke dag een beetje beter

Vanuit Amsterdam werken we samen met meer dan 1.000 aangesloten koerier en transportbedrijven in Nederland en België. Hierdoor kan je inmiddels zo’n beetje alles wat de postpakketdiensten niet kunnen of willen doen, via PickThisUp laten vervoeren. Van kunstwerk tot meubels tot carport of jacuzzi, er is bijna altijd wel iemand te vinden die toch al rijd en je kan helpen!

Arjen van der Zee

Founder & CEO

“Mijn huis verhuren op Airbnb of mijn auto via Snappcar. Prachtige (duurzame) initiatieven! Waarom niet al die lege voertuigen beter benutten? ”

Aram Visser

CTO

“Ik was meteen erg enthousiast over PickThisUp. Programmeren zie ik als een kunst en ik draag mijn kennis graag bij aan dit unieke platform. ”

Jurjen Rammeloo

Designer

“Als designer ben ik voortdurend bezig ons platform elke dag een beetje beter, mooier en intuïtiever te maken - voor alle gebruikers. ”

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider