Over ons

Een bezorging regelen, net zoals je een taxi bestelt via Uber of eten via Thuisbezorgd?

PickThisUp brengt je in contact met particulieren, koeriers en transportbedrijven die toch al onderweg zijn. Zij extra inkomsten, jij een voordelige bezorging.

Het begon met een reis van Sneek naar Middelburg

Arjen, ervaarde in 2015 dat het een heel gedoe was om een set velgen, goedkoop op te laten halen in Middelburg en te bezorgen in Sneek.

Transportbedrijven opzoeken, offertes aanvragen: om vervolgens pas ná 24 uur een prijsopgave te ontvangen. Toen de laagste offerte €180,- was besloot Arjen op een mooie zomerse dag 6 uur in de auto te gaan zitten en zijn aankoop alsnog op te halen.

In de auto bedacht hij, dat met al die lege voertuigen op de weg, het transport van zijn Marktplaats aankoop beter zou kunnen. Arjen heeft PickThisUp samen met zijn broer opgericht met het idee dat een bezorging eenvoudiger en goedkoper kan.

Een visie voor transport

Wij geloven in een eenvoudige, persoonlijke én voordelige bezorgoplossing. Iedereen die iets te vervoeren heeft kan vrijblijvend een aanvraag plaatsen op de website, waarop maximaal drie koeriers reageren. Vervolgens kies je de koerier met de beste prijs, ervaring, rating of persoonlijke klik. En wordt jouw transport volgens afspraak uitgevoerd.

Inmiddels is het idee van een notitie op een bierviltje uitgegroeid tot een bedrijf met honderden aangesloten koeriers met duizenden bezorgingen per maand. Van fiets tot koelkast en van laminaatvloer tot bank, vrijwel niks is te gek.

Dit alles doen we met een klein maar bevlogen team die altijd klaar staan om te helpen. Het team kenmerkt zich door dingen net even anders te willen doen. Want er gaat veel goed, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Op naar de toekomst.

Een kaart van nederland met de route van Sneek naar Middelburg

Ons Team

Arjen van der Zee
Founder & CEO
“Carpoolen via BlaBlaCar, een huis huren op Airbnb of mijn auto verhuren via Snappcar. Prachtige (duurzame) initatieven! Waarom niet al die lege voertuig beter benutten?”
Aram Visser
CTO
“Ik was meteen erg enthousiast over PickThisUp. Programmeren zie ik als een kunst en ik draag mijn kennis graag bij aan dit unieke platform.”
Katja Koster
Operations manager
“Mijn motto is ‘kan niet bestaat niet’. Er is altijd wel een oplossing te vinden die past bij de situatie. PickThisUp is voor mij een plek waar ik met beide benen in de klei begin en waar van alles mogelijk is!”
Robin Ootes
Operations support
“Ik wil zoveel mogelijk leren van marketing en de online wereld die daarbij komt kijken. De ‘share economie’ is wat mij betreft de toekomst. Mijn steentje hier aan bijdragen vind ik geweldig en waar beter dan een startup!”

Werken bij PickThisUp

People Powered Delivery is powered by people.

Werk met ons mee aan de toekomst van transport!

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider