Over ons

PickThisUp is in 2015 gestart met één belangrijk doel: Verspilling tegengaan!

Zodat we kunnen bijdragen aan een betere toekomst en mensen kunnen helpen om meer (vrije) tijd te creeeren.

En we hebben een grote ambitie: Dé grootste transportoplossing in Nederland worden zonder voertuigen. Want wij vinden al die lege auto's en bussen op de weg een bizarre verspilling.

Wat is PickThisUp

PickThisUp staat voor gewoon goed, eerlijk en persoonlijk transport.

We helpen bedrijven en consumenten met het vergelijken van transportoplossingen voor grote, lastige of bijzondere spullen. Zij wat extra inkomsten, jij een voordelige bezorging.

Dit doen we met klein toegewijd team vanuit B. Amsterdam en in samenwerking met een netwerk van zelfstandige koeriers. Die verantwoordelijkheid nemen, klantvriendelijk zijn en oplossingsgericht. Elke dag een beetje beter.

Want wij geloven dat er één ding is wat we allemaal allemaal beperkt hebben en nooit genoeg. Nee, geen geld. Maar tijd. Vrije tijd!

We moeten steeds meer op een dag en dat rennen en vliegen gaat wel eens ten koste van iets. Door je aankoop te laten bezorgen ipv zelf te rijden bespaar je zowel (vrije) tijd als middelen (co2, grondstoffen, etc). Minimaal verschil? Dat klopt, maar al die kleine beetjes samen maken een groot verschil.

Dus laat dat moment dan niet voorbij gaan en pak een moment voor jezelf in je relax stoel met een magazine of boek. Het is verdiend!

En natuurlijk, niet te vergeten, geniet van je nieuwe aankoop!

Waar wij voor staan:

 1. Afspraak = afspraak

  We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Dit verwachten we van onszelf, koeriers en partners.

 2. Oplossingsgericht

  We zoeken altijd naar een oplossing en we blijven pionieren om te kijken of het beter kan. Maar als het niet lukt, dan zeggen we dat ook.

 3. Open & Eerlijk

  Uitspreken en aanspreken. We staan voor eerlijke prijzen en creëren geen verwachtingen die we niet waar kunnen maken.

 4. Persoonlijk

  We doen het samen en op basis van een gelijkwaardige relatie. Alleen dan kunnen we elkaar elke dag een beetje beter maken. Daarbij geloven we dat persoonlijk contact het verschil maakt. Dus via PickThisUp geen planning of klantenservice afdeling ertussen zoals bij een regulier transportbedrijf. Maar direct één-op-één contact met een koerier. People Powered Delivery noemen we dat.

 5. Vrijheid & toegankelijk

  Iedereen kan vrijblijvend een transportaanvraag plaatsen of zich aanmelden als koerier. Wij zorgen dat het goed zit.

Een kaart van nederland met de route van Sneek naar Middelburg

Ons Team

Arjen van der Zee
Founder & CEO
“Carpoolen via BlaBlaCar, een huis huren op Airbnb of mijn auto verhuren via Snappcar. Prachtige (duurzame) initatieven! Waarom niet al die lege voertuig beter benutten?”
Aram Visser
CTO
“Ik was meteen erg enthousiast over PickThisUp. Programmeren zie ik als een kunst en ik draag mijn kennis graag bij aan dit unieke platform.”
Katja Koster
Operations manager
“Mijn motto is ‘kan niet bestaat niet’. Er is altijd wel een oplossing te vinden die past bij de situatie. PickThisUp is voor mij een plek waar ik met beide benen in de klei begin en waar van alles mogelijk is!”
Robin Ootes
Operations support
“Ik wil zoveel mogelijk leren van marketing en de online wereld die daarbij komt kijken. De ‘share economie’ is wat mij betreft de toekomst. Mijn steentje hier aan bijdragen vind ik geweldig en waar beter dan een startup!”

Werken bij PickThisUp

People Powered Delivery is, jawel, powered by people. Interesse om mee te werken aan een betere toekomst? Of ideeen over hoe het beter kan? Neem contact met ons op via info@pickthisup.com of...

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider