Verspilling tegengaan

Toen Arjen van der Zee in 2014 meer dan 6 uren van zijn vrije dag in de auto had doorgebracht om een Marktplaats aankoop op te halen, was een zaadje gepland. Waarom stappen mensen dagelijks zelf in de auto om iets van ver op te halen, terwijl er duizenden lege auto's en busjes op de weg zijn. Wat een bizarre verspilling van tijd, geld en co2! Binnen een jaar werd het bedrijf PickThisUp opgericht met één belangrijk doel: Verspilling tegengaan!

Verspilling tegengaan door wat terug te geven. Tijd aan jouw agenda, co2 besparing aan de natuur en wat extra euro's omzet aan hardwerkende koeriers die toch al onderweg zijn. Daarbij hebben we een grote ambitie: Een einde maken aan al die lege voertuigen op de weg!

Gewoon goed,
eerlijk en betaalbaar
transport

PickThisUp helpt maandelijks duizenden consumenten met het vergelijken van transportoplossingen voor grote, lastige of bijzondere spullen. Een koeriersbedrijf wat extra inkomsten, jij een voordelige (thuis)bezorging. Dit doen we met een toegewijd team vanuit Amsterdam en in samenwerking met een netwerk van honderden zelfstandige koeriers in Nederland en België die toch al veel op de weg zijn. Niet zo maar koeriers, maar koeriers die verantwoordelijkheid nemen, klantvriendelijk en oplossingsgericht zijn. Ofwel, mannen en vrouwen waar we van op aan kunnen.

338.290 kg
CO2 bespaard
59.340
Uur bespaard
156.545
Euro bespaard

Meer vrije tijd!

Wij geloven dat er één ding is wat altijd beperkt blijft en we nooit genoeg van hebben. Nee, geen geld. Maar tijd. Vrije tijd!

We moeten steeds meer op een dag en dat rennen en vliegen gaat wel eens ten koste van iets. Door je aankoop te laten bezorgen in plaats van zelf te rijden, bespaar je zowel (vrije) tijd als middelen (co2, grondstoffen, etc).

Dus stap niet te snel in je eigen auto, maar schakel een koerier in en pak vervolgens lekker een moment voor jezelf in je relaxstoel met een magazine of boek en geniet. Het is verdiend!

Ons Team

Elke dag een beetje beter

Sinds we in 2015 zijn gestart als startup, hebben we veel mogen meemaken, leren en ervaren. Hoge ups, maar ook lage downs. Maar altijd met een continue drive om de volgende dag net iets beter te doen dan de vorige.

Arjen van der Zee

Founder & CEO

“Carpoolen via BlaBlaCar, een huis huren op Airbnb of mijn auto verhuren via Snappcar. Prachtige (duurzame) initatieven! Waarom niet al die lege voertuigen beter benutten? ”

Aram Visser

CTO

“Ik was meteen erg enthousiast over PickThisUp. Programmeren zie ik als een kunst en ik draag mijn kennis graag bij aan dit unieke platform. ”

Jurjen Rammeloo

Designer

“Als designer ben ik voortdurend bezig ons platform elke dag een beetje beter, mooier en intuïtiever te maken - voor alle gebruikers. ”

Werken bij PickThisUp

People Powered Delivery is, jawel, powered by people. Interesse om mee te werken aan een betere toekomst? Of ideeen over hoe het beter kan? Neem contact met ons op via info@pickthisup.com of…

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider