Een kast verhuizen? Onze koerier rijdt toch al!

Ben je op zoek naar een betaalbare manier om jouw kast te verhuizen? PickThisUp koppelt jouw transport aanvraag voor het verhuizen van een kast aan een koerier die toch al rijdt en die een plekje over heeft in zijn bus.

Of je nu een kledingkast wil verhuizen of specifiek een Ikea kast wil verhuizen: een koerier van PickThisUp gaat graag voor je aan de slag. Je krijgt altijd een gratis prijsindicatie en vrijblijvende offertes voor jouw transport.

Kast verhuizen? Bekijk de tarieven voor het verhuizen van jouw kast!


Bekijk hoe het werkt

472 bomen geplant sinds 2023

 
 • Marta

  “Super goede in prijs vergelijking met andere bedrijven. Goede service en goed telefonisch bereikbaar. Top!”
  — Google Reviews
 • Björn

  “Supersnel geregeld dat pakket is opgehaald en werd keurig op tijd bezorgd. Wat een handige service! Prijs was ook lager dan concurrentie.”
  — Google Reviews
 • Hans

  “Mijn eerste ervaring was gelijk goed. Wat een leuk en makkelijk product. Ga zo door...Ik ga er zeker vaker gebruik van maken!”
  — Google Reviews
 • Pete

  “Top website. Snel en schadevrij mijn spulletjes die ik op Marktplaats heb gekocht naar mij gebracht. Aan te bevelen.”
  — Google Reviews
 • Peter

  “Werkt bijzonder eenvoudig. Aanmelden, opgeven en er komen een aantal aanbiedingen binnen. Kiezen en alles komt in orde.”
  — Google Reviews
 • Dina

  “Zeer goede kwaliteit/prijs ratio. Bovendien vind ik de formule positief: kleinschalig, waarbij veel 1-persoons bedrijfjes een kans krijgen om wat te verdienen. Aanrader.”
  — Google Reviews
TroostwijkMarktplaatsIKEAOnlineveilingmeester

Hoe werkt een kledingkast verhuizen via PickThisUp?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kledingkast zelf te verhuizen, maar je kan het net zo gemakkelijk over laten aan koeriers die toch al onderweg zijn.

1

Vul je gegevens in en je krijgt direct een prijsindicatie voor het verhuizen van jouw kledingkast of gewone kast. Je geeft de afmetingen door en de ophaal- en afleverlocatie van je kast. Wanneer je een kledingkast wil verhuizen kies je meestal voor een XXL transport. Ook al bestaat de kast uit diverse delen, het gaat om het totaal volume.

Binnen 24 tot 48 uur ontvang je de eerste aanbiedingen van koeriersdiensten en transportondernemingen die jouw kast kunnen verhuizen.

2

Bij PickThisUp krijg je altijd meerdere biedingen binnen voor het verhuizen van je kast. Je kiest zelf een koeriersbedrijf uit welke het beste past bij jouw wensen op basis van prijs, snelheid of reviews. Heb je haast met de verhuizing van de kast dan is het goed om een koerier te kiezen die snel kan komen. Heb je geen haast en wil je een kast verhuizen op een zo betaalbaar mogelijke manier? Dan kies je op basis van prijs.

Je ontvangt maximaal drie aanbiedingen. Wil je meer biedingen ontvangen, dan moet je eerst een van de andere aanbiedingen afwijzen.

3

Tips voor tijdens een kast verhuizen

Een kast verhuizen doe je natuurlijk niet dagelijks en daarom hebben we een aantal tips verzameld om jouw kast verhuizen gemakkelijker te laten verlopen. Je moet de kast immers ook klaarzetten voor de koerier die hem komt halen.

Staat je kast op een etage? Maak dan goede afspraken met de koerier over of je de kast beneden bij de deur of op de etage klaarzet. Koeriers doen geen (de)montage, daar hebben ze de tijd, gereedschap en vaardigheden niet voor. Ze zitten namelijk vast aan een rittenplanning en (de)montage is lastig inschatten.

Onze tips voor het verhuizen van een kast:

Tip 1

Het ligt wellicht voor de hand, maar haal de kast helemaal leeg. Een kast met inhoud is altijd veel zwaarder om te verhuizen en je kleding kan er gemakkelijk uitvallen tijdens de verhuizing. Haal de kast dus altijd leeg.

Tip 2

Om je kast nog wat lichter te maken is het handig om losse planken eruit te halen en als het mogelijk is, verwijder dan ook vast de deuren. Zeker wanneer een Ikea kast wil verhuizen, kan je de deuren er goed vanaf halen. Het is overigens raadzaam om een Ikea kast niet helemaal uit elkaar te halen, verwijder echt alleen deuren en de planken die los liggen. Zodat het geheel nog stevig blijft.

Tip 3

Heeft je kast plankdragers? Dan is het goed om deze ook uit de kast te verwijderen. Deze kleine dragertjes raken snel kwijt en dan kun je jouw planken niet meer terugleggen. Doe alle losse onderdelen in een plastic zakje.

Kosten kledingkast verhuizen

De kosten voor een kledingkast verhuizen, afhankelijk van de afstand waarover je de kast wil verhuizen. Binnen een stad is natuurlijk goedkoper en wil je van Maastricht naar Groningen verhuizen, dan kan dat natuurlijk, maar zijn er meer kosten aan verbonden.

Op onze prijzen pagina kun je meer lezen over de kosten voor een kast verhuizen en in de rekentool krijg je een indicatieprijs.

Wil je andere Ikea items laten bezorgen of verhuizen? Onze koeriers rijden toch al en nemen jouw Ikea transport graag mee.

Pers & Media

De telegraafRTLZVolkskrantSproutBusiness Insider