De 12 gouden koerier tips

12 augustus, 2020

Meer artikelen

Inmiddels bestaat PicKThisUp meer dan vijf jaar en hebben we alle soorten en maten van meubeltransport wel meegemaakt. Wat zijn nu de dingen waar je op moet letten als beginnend koerier? Met deze 12 gouden tips word je binnen no-time een ervaren top koerier.

 1. Zorg voor een volledig profiel

  Elke aanvraag kan maximaal 3 aanbiedingen ontvangen. Zo heb je als koerier altijd een gezonde 33% kans op de opdracht. Verhoog jouw kansen met een volledig ingevuld profiel. Maak een korte biografie en voeg een persoonlijke foto toe. Dit geeft vertrouwen en resulteert in 60% meer kans op de opdracht.

 2. Communicatie

  Wees vriendelijk en concreet in je communicatie. Gebruik eventueel een standaard bericht als je reageert op aanvragen. Laat weten dat je onderweg bent, mogelijk wat later bent of informeer over beschadigingen. Ook als je het nog niet weet, stuur dan een bericht. Liever een (chat)bericht te veel dan één te weinig. Tevens goed voor je reviews en fooi!

 3. Wacht op de betalingsbevestiging!

  Ga niet eerder rijden dan wanneer je een bevestiging hebt ontvangen van PickThisUp dat het transport is betaald. Dit om last minute annuleringen te voorkomen. Wordt deze toch geannuleerd 48 uur voor het ophalen? Dan heb je recht op compensatie. Voor meer informatie hierover, zie onze Algemene Voorwaarden voor vervoerders

 4. Betaling van het transport uitsluitend via de site

  Sommige klanten vinden het prettig om de bezorgkosten contant te betalen bij de aflevering. Dit is niet toegestaan. De items zijn namelijk pas verzekerd op het moment dat PickThisUp de betaling heeft ontvangen. Wil een klant contant betalen? Leg uit dat dit niet mogelijk is en meld het bij PickThisUp support. Niet nakomen van deze afspraak hiervan leidt tot blokkering van je account en beëindiging van de samenwerking.

 5. Data bescherming

  Vanaf het moment dat de klant jou als koerier heeft geboekt ben jij (mede) verantwoordelijk voor de bescherming van de klantgegevens. Denk bijvoorbeeld aan de aankoopfacturen. Houd dus geen kopieën los in je voertuig, maar bewaar alle persoonlijke informatie op je telefoon en zorg dat deze is vergrendeld.

 6. Afspraak = afspraak

  Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Kan je door omstandigheden de afspraak niet nakomen? Communiceer dit dan zo spoedig mogelijk. Klanten hebben vaak vrij genomen van werk en blijven speciaal thuis om te wachten op hun bezorging. Kom je op locatie en is een item groter of zwaarder is dan vermeld? Of zijn er aanvullende werkzaamheden nodig zoals demontage? Neem telefonisch contact op met de klant om de aanvullende kosten vooraf overeen te komen.

 7. Eerste indruk: Professioneel

  Jij bent het visitekaartje voor jezelf, voor PickThisUp en voor alle andere PickThisUp koeriers. Een eerste indruk is belangrijk, in communicatie maar ook m.b.t. de staat van je voertuig. Houd bijvoorbeeld je voertuig opgeruimd, zodat bij het openen van de laaddeur of kofferbak alles er netjes en verzorgd uit ziet.

 8. Keep it cool

  Er kan altijd iets onverwachts tegenzitten, voor zowel klant als koerier. Maar blijf vriendelijk en respectvol naar elkaar. Is er sprake van een discussie of conflict? Wees flexibel en ga samen op zoek naar een alternatieve oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Vermijd in deze gevallen digitaal contact via chat of whatsapp. Persoonlijk contact per telefoon helpt bij het vinden van een oplossing. Komen jullie er samen niet uit, neem dat contact op met PickThisUp support.

 9. Items ophalen? Dubbel check!

  Als koerier ben je verantwoordelijk voor het controleren of items compleet en onbeschadigd zijn. Is een item niet aanwezig, incompleet of beschadigd? Maak foto's voordat je het verplaatst, vul het manco formulier in en stuur deze naar support@pickthisup.com dan nemen wij binnen enkele dagen contact met je op over de verdere afhandeling.

 10. Beschermingsmiddelen

  Leg een setje basis gereedschap in je voertuig en gebruik altijd spanbanden, verhuisdekens of andere materialen ter bescherming. Veiling medewerkers kunnen hierop controleren. Een schade kan beide partijen namelijk honderden euro's kosten en met deze beschermingsmiddelen maak je de kans hierop zo klein mogelijk!

 11. Veiligheid & Verkeer

  Houd je aan de verkeersregels en rij rustig. Je rijdt soms met artikelen van duizenden euro's waarde! Aan het laden of lossen en moet je even weglopen? Zorg dat deuren altijd zijn vergrendeld.

 12. Verzekering en schade tijdens transport

  Ondanks alle voorbereidingen en goede bedoeling kan het gebeuren dat er onderweg toch iets beschadigd raakt of iets anders misgaat. Stuur dan zo spoedig mogelijk een foto met korte toelichting naar support@pickthisup.com en meld het transport nog niet als afgeleverd.