4 maanden later…

3 mei, 2015

Meer artikelen

Pfff, nooit geweten dat de beslissing op die ene donderdagavond voor StartupWeekend Eindhoven, zo’n gevolg zou hebben. Na enkele maanden marktonderzoek en reizen door heel Nederland om potentiële co-founders te ontmoeten, had ik twee fantastische mensen gevonden en was het team compleet: Steven (Backend developer) , Jelmer (web developer) en mezelf (Sales & Marketing). Onder advies en begeleiding van Xen Buijs, een marketing mentor van Startup Weekend Eindhoven.

Omdat we alle drie geen startup ervaring hadden, werd het unanieme besluit gemaakt om z.s.m. deel te nemen aan een incubator programma.

Twee afwijzingen en vele interviews verder, zijn we op 1 februari gestart in het Pressure Cooker programma van UtrechtInc.

UtrechtInc

Maar hoe ga je verder na een StartupWeekend? Dat was makkelijk; Alles in je BMC proberen te valideren. Nee, niet via Google en enquêtes achter je bureau (die fout hebben wij ook gemaakt en moeten voelen). Maar ‘get out of the building’ style. Buiten, op straat: Bij tankstations, bibliotheken, EKO supermarkten, winkelcentra, parkeergarages etc etc. Dat zijn zeker niet altijd de leukste werkdagen, maar alles went en voordat ik het wist maakten we er een sport van wie de meeste afwijzingen op een dag kon krijgen😊.

Inmiddels zijn we twee leuke persartikelen verder, een co-founder armer en een prototype aan het bouwen die zich in mei moet gaan bewijzen. Want sociale logistieke is een prachtig mooi concept, maar hoe maak je er nu een kleine MVP van om te testen…

Zijn we er al? Nee nog lang niet! Stap(je) 2! Het zijn baby steps elke maand, één na voren is vaak minimaal eerst drie achteruit…